Hakkımızda

Work and Travel

Amerikan rüyasını çalışırken keşfedin…

“Work and Travel ” programı , Amerika’da ; yaz ayı boyunca yaklaşık 4 aylık bir dönem için yaşama imkânı sunmaktadır. Bu programın en önemli avantajı , hem dil öğrenip hem de para kazanma şansı yaratmasıdır. Work and Travel deneyimini yaşayan birçok kişi , bu programın kişisel gelişimleri ve hayata bakış açılarının gelişmesi konusunda kendilerine ciddi bir ufuk açtığını belirtmektedir.

“Work and Travel” ; Amerikan hayat tarzını birebir keşfetme ve yaşama imkânı sunar. Diğer eğitim programlarının aksine , kişiye çalışma hakkı tanıyan bu program sayesinde , 3-4 aylık süreçte masraflarınızı rahatlıkla çıkaracak kadar para kazanma şansına da sahipsiniz. “Work and Travel” kapsamında yurtdışına çıkanlaırn en çok çalıştığı yerler arasında ; Eğlence Parkları ve Su Parkları, Cafe, Restaurant ve Fast Food Restaurantlar, Oteller, Mağaza ve Marketler gelmektedir. Seyahat ederken , çalışma ve aynı zamanda dil öğrenme konusunda en avantajlı programlardan biri olan “Work and Travel” ‘da özen gösterilmesi gereken en önemli detaylardan biri de kayıt tarihleridir.

“Work and Travel” kapsamında yurtdışına gidenlerin en çok başvuru yaptığı ülkelerden biri Türkiye’dir. Bu nedenle yılın ilk aylarından itibaren Amerika konsolosluklarında yoğunluk yaşanmakta ve vize randevularında problemler olabilmektedir. Tüm bu sıkıntıların önüne geçmek için erken başvuru yapmak büyük önem taşımaktadır.

Work and Travel başvuru tarihlerini bilinçli yapmak önemli

EYLÜL – KASIM : Başvuru tarihleri arasında en avantajlı tarih Eylül ve Kasım ayları arasındadır. ABD’de istenilen iş bulma oranı da bu tarihte daha yüksektir. Kontenjanlar açık olduğundan ; bu dönemde kayıt olanlar daha geniş iş ve bölge seçme olanağına sahiptirler. Vize ve pasaport gibi konularda da işlemler daha rahat halledilir.

ARALIK- OCAK : Türkiye’deki öğencilerin en çok kayıt yaptırdığı tarihlerden biridir. Ancak Eylül dönemi kadar rahat değildir. Çünkü kontenjanları çok hızlı dolmaktadır. Dolayısıyla hızlı hareket etmek gerekir. Ancak bu tarihin avantajlı taraflarından biri de şudur. Eğer iş fuarlarında yer almak istiyorsanız , katıdınızı bu tarihlere denk getirmeye çalışın. Vize randevuları da yine bu dönemde rahat olmaktadır.

ŞUBAT : Kontenjan konusunda ciddi sıkıntıların yaşandığı bir tarih dilimidir. Öğrencilerin istedikleri işte çalışmaları yoğunluk nedeniyle zorlaşabilir. Konsolosluk önündeki yığılmalar ve haliyle uzayan pasaport ve vize işlemleri bu dönemde yaşanmaktadır.
MART – NİSAN : Work and Travel ‘ın son kayıt tarihleri bu döneme denk gelmektedir. İş ve bölge seçenekleri azalır. Ve çoğu zaman konsolosluklarda yoğunluk nedeniyle , vize randevularında gecikmeler yaşanabilir.

Work and Travel Vizesi

Work and Travel için ” GÖÇMEN OLMAYAN VİZE BAŞVURU FORMU ” olan DS -160 gerekmektedir. Konsolosluktaki vize görüşmelerine girebilmeniz için , gelirken mutlaka DS-160 onay sayfanızın çıktısını getirmeniz gerekmektedir. Vize randevu gününüzde, eğer başvurunuz elektronik olarak gönderilmemiş, başvuru formu tam veya doğru doldurulmamış, doğru vize kategorisi seçilmemişyada başvuru adayı onay sayfasının çıktısını getirmemiş ise, adayın yeniden Vize Bilgi Servisi’ni arayarak yeni vize randevusu alması gerekecektir.

WORK AND TRAVEL programına kimler başvurabilir ?

* Üniversitelerin hazırlık ve 1.2.3. ve 4. sınıflarında okuyan tüm öğrenciler,
* Turizm, Mütercim-Tercümanlık bölümlerinde okuyan Meslek Yüksek Okulu öğrencileri,
* En az orta seviyede İngilizce sahibi olan,
* Not ortalaması 4 üzerinden en az 2.00 ve üzeri olan (Not: Genel ortalaması 2.00 ve altında olanlar, bazı koşulları sağlamaları durumunda vize alabilirler. )
* 8-26yaşları arasındaki herkes katılabilir.
* Yüksek Lisans öğrencileri ve AÖF İngilizce Öğretmenliği bölümü öğrencileri de programa başvurabilirler.